Yarny-Spicy-Diamond-deken

Spicy Diamond deken

Het wordt weer langzaamaan kouder buiten, tijd voor het haken van een deken/plaid om lekker in weg te kruipen. Bovendien staat een gehaakt plaid op een bank of stoel ook nog eens erg leuk. En ja, ik moet toegeven dat ik gewoon een enorme koukleum ben.

Op de website haakmaarraak.nl heb ik een mooi patroon gezien. Helemaal leuk, dus dit gaat hem worden! De kleuren passen niet echt bij mijn interieur en het is een beetje druk. Zeg nu zelf, het is eigenlijk ook veel leuker om je eigen twist eraan te geven toch? Voor mijn versie van de Spicy Diamond deken heb ik Scheepjes Larra gebruikt in de volgende kleuren: blauw 7434, taupe 17340, wit 7310. Voor de rand en scheiding van de diamanten heb ik de Scheepjes Catona gebruikt in de kleur 393 Charcoal.

De manier van de diamanten aan elkaar haken vond ik iets minder mooi. Daarom heb ik dat gedaan zoals op de website Solstrikke staat beschreven. De website is in het Engels, maar met de foto’s moet je daar zeker uit kunnen komen. Om de deken af te maken heb ik een rand van 3 stokjes gehaakt.

Wil je ook zo’n Spicy Diamond deken haken? Bezoek dan bovengenoemde sites voor het patroon en geef er je eigen twist aan. Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met een ander patroon zoals het gestreepte ribbel plaid van Yarny. Veel haakplezier!

spicy-diamond-deken-haken

yarny-spicy-diamond-deken-2

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *