Col-haken-Roma-Big-Scheepjes

Col van halve stokjes

Voor het geval het deze winter echt koud wordt besluit ik nog een super warme col te haken. Mijn oog is gevallen op de Roma Big Rainbow van Scheepjeswol. Hele mooie zachte wol voor een stoere col (hey, dat rijmt…). Er staat op de verpakking 1 bol = 1 col, maar ik heb toch echt 2 bollen nodig gehad voor mijn col.

Geschikt patroon voor iedere haakster/haker
Een eenvoudig haakpatroon past het beste bij deze dikke chunky wol. Daarom kies ik voor halve vasten en ik haak alleen in het lusje achter de halve vaste. Het 3e lusje, zeg maar. Zo ontstaat er een patroon van V-tjes dat net lijkt op breiwerk. De achterzijde ziet er ook erg mooi uit. Ik kan de col dus aan beide zijden dragen, helemaal leuk. Laat de winter maar komen, ik ben er klaar voor!

Haak deze col zelf voor de winter
Zelf ook aan de slag met deze prachtige col? Dat kan! Download hier het gratis patroon van de col van halve stokjes. Het patroon is gemakkelijk te haken voor de beginnende haakster/haker.

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *