Plaid-haken-met-ribbels

Gestreept ribbel plaid

Buiten is het koud en donker, brrr. Wat is er beter dan onder het genot van een een kopje thee en een warme deken op de bank een film te kijken? Niets toch? Er is echter een klein probleem, we hebben maar 1 deken en daar passen we niet beide onder. Wie wint de strijd om de deken? Man lief natuurlijk, grrr. Hoogtijd om zelf een deken te haken, zodat ik er ook warmpjes bij kan zitten!

Ribbels in de lengterichting van het plaid
Gewapend met 20 bollen Royal van de Zeeman ga ik aan de slag. Ik haak alleen vasten in de achterste lus waardoor er een stoere grove ribbel ontstaat. Om de ribbels en strepen in de lengterichting te krijgen haak ik in de lente en niet in de breedte. Het is een enorme klus en intussen krijg ik kramp in mijn hand van die rot naald. Toch maar eens investeren in een setje goede haaknaalden!

Een tijdrovend karwei
Helaas ga ik niet zo snel als ik zou willen, maar het begint al ergens op te lijken. Tijdens het haken kan ik al lekker onder het plaid zitten. En wat is dat heerlijk warm. Na, in totaal, 3 maanden begin ik eindelijk aan de laatste toer. Nu nog een mooi randje om het helemaal af te maken. Super blij ben ik met het resultaat. En wie denk je dat nu er onder MIJN plaid op de bank ligt…

Wil jij er ook warmpjes bij zitten in de winter? Download dan hier het gratis patroon van het gestreept ribbel plaid.

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *