Play-split-braiding-1

Ply split braiding

Mijn Wayuu Mochila look-a-like tas moet natuurlijk zo echt mogelijk lijken. Het hengsel is niet gehaakt, maar wat is het dan wel? Na een tijdje Googelen kom ik er achter dat deze techniek ply split braiding heet. Dat moet ik toch zeker ook kunnen! Even spieken op YouTube hoe het precies in zijn werk gaat…

Ok, duidelijk, de techniek zelf is niet heel erg moeilijk. Eerst koorden draaien voor het ply split braiden, pfff wat is dat een werk, ik heb er wel 40 nodig! Ik voel me net een bouwvakker met die boormachine (ik mis alleen de bijbehorende decolleté). Even een tip: gebruik een echte boormachine en geen accuboormachine, dit gaat een heel stuk sneller.

Ply split braiding koorden vlechten
De koorden moeten allemaal in elkaar worden gevlochten/gestoken. Dit gaat als volgt: Ik pak 1 draad en haal hem dwars door de gewenste draden heen (afhankelijk van het patroon). Na een aantal draden door te halen wordt er al een mooi patroon zichtbaar. Een super bewerkelijke klus. Het gaat waarschijnlijk wel een stuk sneller met een gripfid. Deze maakt het mogelijk om de werkdraad in 1 keer door alle draden halen zonder dat je ergens achter blijft haken. Toch maar eens kijken of ik zo’n ding op de kop kan tikken…

Bekijk ook mijn Wayuu Mochila tas in wording

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *