Sheep-pillow-crochet-2

Sheep pillow

Wauw dit schaap van Purl Soho is helemaal te gek! Er is echter 1 probleem, hij is gebreid. Nu zijn mijn breikunsten echter niet zo best, maar ik vind dit schaap zooo leuk dat ik hem wel heel graag zou willen maken. Helaas is er geen haakpatroon van beschikbaar en dat is niet alleen voor mij een grote teleurstelling. Daarom dacht ik dat het een super goed idee zou zijn om het breipatroon om te zetten in een haakpatroon. Dan zijn naast mijzelf ook heel veel anderen enorm geholpen en kan iedereen dit schaap gaan haken.

Het kiezen van de juiste wol
De wol die gebruikt wordt in het patroon is aardig aan de prijs, eerst maar eens opzoek naar een alternatief. Dat heb ik gevonden in de heerlijk zachte wol van Drops Design. Voor het lijf en staartje heb ik de Drops Cloud gebruikt en voor de kop, oren en pootjes heb ik Drops Puna gebruikt. Echt hele fijne en zachte wol om mee te haken.

Een enorme uitdaging
De grootste uitdaging is het breipatroon om te zetten naar een haakpatroon. De noppen van het lijf zijn niet moeilijk om te haken, maar ze moeten wel netjes verdeeld worden tijdens de meer- en minderingen. Als er een niet in lijn zit zie je dat meteen. Al met al een grote uitdaging, maar na een aantal pogingen is het dan eindelijk gelukt. Ik ben er zelf super blij mee.

Purl Soho super bedankt voor het maken van dit prachtige patroon! Voor degene die net als ik geen ster zijn in breien is hier het patroon gratis te downloaden. Heel veel haakplezier gewenst.

Sheep-pillow-crochet-3

Sheep-pillow-crochet-1

 • deel dit bericht
< terug naar overzicht

reacties

  1. Hoi Gerriette,

   Je kunt het haak patroon downloaden, het staat onder gratis downloads. Ik ben overigens nog wel van plan om het patroon te verduidelijken met foto’s, omdat ik merk dat het niet voor iedereen even duidelijk is. Veel succes met het haken van het kussen en mocht je hulp nodig hebben hoor ik het graag.

   Groetjes,
   Tanja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *