alle gekheid op een stokje

perfecte-cirkel-haken

Perfect ronde cirkel

Je kent het wel, je wilt een mooie ronde cirkel haken, maar je eindigt uiteindelijk met een 6-hoek!?! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De oplossing is gelukkig vrij eenvoudig, volg onderstaand schema en je krijgt een perfect ronde cirkel van vasten.Schema voor perfect ronde cirkelToer 1: magische ring van 6 vasten (6).Toer 2: *2…
favoriete-boeken-van-Yarny

Favoriete haakboeken van Yarny

Zodra ik een boekenwinkel in loop kan ik het echt niet laten om een haakboek te kopen. Ik zie altijd wel weer een boek om mijn collectie aan te vullen. Of het nu een boek is vol met amigurumi’s of een boek met te gekke accessoires, ik vind alles leuk. Daarom dacht ik dat het…
Unravel Yarny

Unravel Yarny

Yarny is een poppetje gemaakt van een enkele draad (yarn) die op avontuur gaat door prachtige landschappen. Hij gebruikt zijn eigen draad om puzzels op te lossen en zich te verplaatsen. Hoe leuk is dit!?! Een poppetje uit een game met dezelfde naam als mijn website. En ik maar denken dat ik origineel was, maar…
Play-split-braiding-2

Tutorial Ply split braiding koorden maken

Ply split braiding is leuk, maar hoe maak je die koorden eigenlijk? Geen paniek! Hier een tutorial voor het draaien van de koorden. Er zijn meerdere en snellere manieren, ik beschrijf hier alleen de manier die ik toegepas voor mijn koorden, deze hebben uiteindelijk een lengte van 2 meter.Dit heb je nodig: Boormachine, 2 haken,…
haak-symbolen-yarny

Haak afkortingen en symbolen

Je hebt een mooi patroon gevonden, aan de slag dus! Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die rare symbolen? Of is het een Amerikaans of Engels patroon? Geen nood, de oplossing is hier! Het blijft wel opletten, want vaak staat er bij een patroon ook een uitleg van de steken en symbolen, die kunnen…