Play-split-braiding-2

Tutorial Ply split braiding koorden maken

Ply split braiding is leuk, maar hoe maak je die koorden eigenlijk? Geen paniek! Hier een tutorial voor het draaien van de koorden. Er zijn meerdere en snellere manieren, ik beschrijf hier alleen de manier die ik toegepas voor mijn koorden, deze hebben uiteindelijk een lengte van 2 meter.

Dit heb je nodig: Boormachine, 2 haken, kratje (hij moet kunnen schuiven), garen, schaar en stevige tape.

Stap 1
Doe de 1 haak in de boormachine en maak de andere vast aan het kratje. Zorg ervoor dat de boormachine en het krat je 10 meter uit elkaar staan. Plak een stukje tape op 2 meter afstand van het kratje. Knip de draad op lengte en maak hem vast aan beide haken.
yarny-ply-split-koord-stap-1

Stap 2
Aan de slag met de boormachine! Het de bedoeling dat de draad 20% korter wordt door het draaien. Dus als het kratje de tape raakt is er voldoende spanning opgebouwd.
yarny-ply-split-koord-stap-2

Stap 3
Zorg ervoor dat het kratje niet meer kan verschuiven, leg er eventueel iets zwaars in of zet er iets ervoor. Vouw de draad dubbel en zet hem vast aan beide haken. Let erop dat de draad wordt strak gehouden anders draait hij in elkaar. Misschien heb je even hulp van iemand anders nodig bij het vouwen van de draden. Je hebt nu 2 draden van 4 meter.
yarny-ply-split-koord-stap-3

Stap 4
Vouw de draad nog een keer dubbel en maak hem weer vast. Er is nu nog 4 x 2 meter draad over. Zet de boormachine in de tegenovergestelde draairichting en draai de draden samen. De draad zal eerst slapper worden, want je draait tenslotte de andere kant op. Zodra de draad weer strak staat zit er voldoende spanning op. Plak een stukje tape aan beide zijden en knip de draad los van de haken. Tahdah, hier is je eerste koord.
yarny-ply-split-koord-stap-4

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *