Katniss-cowl-variatie-haken-1

Variatie op de Katniss col

Je kunt er niet genoeg van hebben colsjaals! Ik ben er gek op en ik heb ze in verschillende kleuren en maten, van dik tot dun. Het allerleukste is dat je ze zelf in slechts een avondje kunt haken. Heel wat leuker dan kopen, toch? Op de website thefriendlyredfox.com kom ik een variant tegen van de Katniss col (The Hunger Games). Dit is echt een geweldig mooi patroon, ik zie mezelf al rond lopen met die col. Aan de slag dus!

Keuze van het garen
De col ga ik haken met Royal van de Zeeman in de kleur donkerrood. Omdat ik redelijk strak haak gebruik ik haaknaald 6 i.p.v. 5 zoals wordt aanbevolen bij dit garen. Zo wordt de col lekker soepel en valt hij mooi rond mijn nek. Het patroon is heel makkelijk als je de slag eenmaal te pakken hebt. Het ziet er veel ingewikkelder uit dan het uiteindelijk is. De originele Katniss col vind ik wel erg groot. Het is voor mij voldoende als ik de col 2 keer om mijn nek kan slaan.

Ga zelf aan de slag met deze col
Wil je ook zo’n col haken, maar heb je moeite met de Engelse taal? Geen paniek, ik heb een Nederlandse vertaling gemaakt. Download hier het patroon van de Katniss col. Veel plezier.

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *