Wayuu-Mochila-look-a-like-tas

Wayuu Mochila tas in wording

Die Wayuu Mochila tassen vind ik zo ontzettend gaaf. Die wil ik ook gaan haken! Geen idee hoeveel wol ik nodig heb. Nou ja, liever te veel dan te weinig. En een patroon is ook wel handig om mee te beginnen. Ik vind die met van die bloemetjes zo leuk, dus die gaat het worden. Maar wel met eigen ontwerp van de bodem. Nu moet ik beide nog uittekenen op de computer en dat is best een uitdaging. Zeker de bodem, omdat er steeds gemeerderd moet worden in een patroon.

Aan de slag met een prachtig patroon
Patroon, check! Garen, check! Aan de slag dan maar. Het is nog best lastig om te haken met 1 werkdraad en 4 andere die mee lopen met het werk. Maar nu ik de slag te pakken heb gaat het redelijk snel en dat zonder mijn draden in de knoop te draaien tijdens het haken. De truc hiervan is om de werkdraad meteen naar voren te halen bij het wisselen, los van de andere. Je moet zeker niet zomaar lukraak van kleur te wisselen, want voor je het weet ben je de draad kwijt…

Hengsel van de Mochila tas
Het hengsel van een Wayuu Mochila tas wordt gemaakt met de techniek ply split braiding. Dat is eigenlijk een soort vlechtwerk van een aantal draden. Er ontstaat een mooi patroon door de draden op een bepaalde manier in elkaar te verwerken.

Yarny’s levenswerk…
Het zal nog wel enige tijd duren voordat hij af is. Er moet in de tussentijd ook nog gewerkt worden en ik ben bezig met een aantal kleinere projecten. Het eind resultaat (over 10 jaar ofzo) deel ik natuurlijk graag met jullie. Wordt vervolgd…

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *