yarny-hanging-basket

Hanging basket

Overal in huis slingeren bolletjes garen van diverse haakprojecten rond. Ik moet toch maar eens iets verzinnen om ze bij elkaar te houden!?! Daar zal mijn vriend zeker heel gelukkig van worden. Even Googelen dus maar.

De hanging basket is super leuk en handig, maar het patroon hiervan is nog niet zo gemakkelijk te vinden. Ik geef natuurlijk niet zomaar op. Het originele gratis patroon is van de Noorse Bekki Bjarnoll en is vertaald in het Spaans en Engels. Voor de liefhebbers van dit patroon heb ik een Nederlandse vertaling gemaakt.

yarny-hanging-basket-3

Voor mijn versie van de hanging basket heb ik 2 draden Scheepjes Cocktail gebruikt in de kleuren donkergrijs en lichtgrijs. Daardoor krijgt de hanging basket een stoere uitstraling. Door de rand in een andere kleur te haken krijg je een mooi effect. Het is ook erg mooi om de laatste toer te haken in de kreeftsteek. Dit is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Je haakt iedere keer een vaste. Je gaat hierbij niet van rechts naar links zoals je normaal zou doen (als je rechtshandig bent), maar je gaat de andere kant op. In deze video van Drops wordt het heel duidelijk uitgelegd.

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *