haak-symbolen-yarny

Afkortingen en symbolen

Het lijkt wel Chinees al die rare symbolen en afkortingen die je tegenkomt in haakpatronen. Laat je hierdoor als beginnende haakster/haker niet afschrikken. Met dit overzicht wordt alles meteen een stuk duidelijker. Het overzicht is ook handig om je geheugen weer een beetje op te frissen.

Meest voorkomende haaksymbolen
Bij veel haakpatronen kom je een tekening tegen met symbolen die laten zien hoe het patroon in elkaar zit. Het is echter niet voor iedereen duidelijk wat deze symbolen betekenen. Daarom heeft Yarny een overzicht gemaakt met de meest voorkomende haaksymbolen en de afkortingen die daarbij horen. Let er overigens wel op dat in sommige tekeningen andere symbolen gebruikt kunnen worden. Als het goed is staat er altijd een uitleg van deze symbolen bij de tekening.

Engels of Amerikaans
Het is nog weleens verwarrend al die afkortingen in het Engels of Amerikaans. Met dit overzicht heb je altijd alles bij de hand. Download direct het overzicht met afkortingen en symbolen gratis en houd hem bij de hand voor al je haakwerkjes. Succes!

  • deel dit bericht
< terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *